dimarts, 21 d’octubre del 2008

11 d'octubre, Fraga

Perdoneu pel retard de l'actualització, però aquest cap de setmana em estat molt enfeinats. Anirem pas a pas. El passat 11 d’octubre els Grallers de Torregrossa vam anar cap a les terres aragoneses, o més ben dit a Fraga on celebraven les Festes del Pilar. Dins dels actes, feien la XV Trobada Gegantera i aprofitant la diada és va batejar a un nou gegantó. Ens hi vam arribar amb els cotxes perquè l’AVE encara no hi para... Hi havia prop de 30 colles, però algunes no hi van poder anar. Ens vam trobar amb els veïns de Bellvís, els dimonis de l’Ereta, els bombers de la Llacuna, els terrissaires de “Ventdelplà”, la família de Maials i els ben plantats de Sant Joan Despí entre d’altres. Nosaltres vam tenir l’honor d’anar els primers acompanyant als gegants de Fraga i també amb el nou director del grup (esperem que l’any que ve ens torni a acompanyar).



Els temps ens va respectar fins a última hora, ja que va fer quatre gotetes (però per això no vam poden fer la ballada final).
L’alcalde de Fraga va dir: - Als geganters de Fraga se’ls hi ha espatllat el DVD i el vídeo, per lo tant s’han dedicat a fer un altre gegantó!- llavors l’alcalde el va batejar:
EL BANDOLER DE LA SERRETA NEGRA!!
BENVINGUT!!

Tot seguit el Mangüel i la Pilara ens van oferir un ball anomenat el Vals-Jota, de Roquetes, que vam tocar nosaltres i és el que teniu aquí al vídeo. Oi que està bé?





Ens van obsequiar amb una figureta d’una noia típica fragatina. Després a sopar a l’Hotel Savoya. Quan ja anàvem a retirar, uns quants ens vam animar, i el Jose Ramón i el Moreno ens van fer anar cap a les Penyes Fragatines a fer l’últim traguet.

II GEGANTERA A TORREGROSSA